Skip to content

Spataderbehandeling Zaandam

Overweegt u een spataderbehandeling in Zaandam en omstreken? Varices, zoals spataderen ook genoemd worden, ontstaan doordat de kleppen in uw ader niet voldoende functioneren. Bloed stroomt minder goed, met pijnlijke benen en kuiten als gevolg. Waar spataderen meestal als storend gezien en ervaren worden, kan er wel degelijk een medische noodzaak zijn om de spataderen te behandelen. Een veel toegepaste spataderbehandeling in Zaandam en omgeving is de laserbehandeling.

Lasertherapie als spataderbehandeling

De lasertechniek is een belangrijke verbetering van bestaande chirurgische spataderbehandelingen. De techniek kan bij zowel bij grote als complexe spataderen toegepast worden en biedt een perfect alternatief voor de bekende stripbehandeling. De lasertechniek maakt het overbodig om zonder een lange incisie in het been te maken de ader te verwijderen. De ader die verwijderd wordt, wordt vooraanvang van de spataderbehandeling in Zaandam en omstreken eerst afgetekend op het been. Via een kleine incisie, in de lies of knieholte, wordt de laserdraad in het bloedvat aangebracht. De warmte en energie die vrijkomen, schroeien het bloedvat dicht. De gezonde aderen ondervinden hiervan geen nadelige effecten. Met het uitsluiten van de spatader zal het bloed dat terugstroomt de oorspronkelijke weg richting het hart volgen. De behandelde ader wordt door het lichaam afgebroken en opgeruimd.

Voordelen laserbehandeling bij spataderen

Waar het bij traditionele chirurgische spataderbehandelingen gewoon was om de ingreep onder narcose uit te voeren, is dat tegenwoordig niet langer nodig. Ook de laserbehandeling wordt met een plaatselijke verdoving veilig en vlot toegepast. Het laten laseren van spataderen is een nagenoeg pijnloze behandeling. Alleen het zetten van de injecties bij het verdoven kan als lichtpijnlijk ervaren worden. Het aanbrengen van de laserdraad en het laseren van de spatader verlopen pijnloos. Na de behandeling kunt u kortdurend een tintelend gevoel in het behandelde been voelen. Dit gevoel neemt vanzelf af. Wanneer de behandeling wordt afgerond, kunt u na een controle door de behandelend arts dezelfde dag de kliniek verlaten. De laserbehandeling is veilig en, mits uitgevoerd door een ervaren arts, is er van littekens geen sprake. Het herstel verloopt vlot en van bijwerkingen of complicaties is zelden sprake.

Ook uw spataderen laten verwijderen?

Wilt u ook uw spataderen laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.

Herstel spataderbehandeling in Zaandam en omstreken

Direct na de spataderbehandeling draagt u een elastische steunkous. Het is de bedoeling om veel te lopen. Eventuele napijn kan met een pijnstiller als paracetamol verminderd worden. De resultaten worden in de loop van een aantal weken zichtbaar. Eventueel kan dan geadviseerd worden om achtergebleven zichtbare adertjes alsnog te verwijderen. Dit verschilt van per persoon tot persoon en hangt sterk af van de omvang van de oorspronkelijke spataderen. Complicaties of bijwerkingen worden dankzij de verfijnde lasertechniek zelden gezien. Algemene bijwerkingen die zich na iedere medische ingreep voor kunnen doen zijn nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing, tijdelijke gevoelloosheid van het behandelde gebied en/of allergische reacties. Om de laserbehandeling uit te kunnen voeren, worden slechts minuscule incisies gemaakt. Dit maakt de kans op bijwerkingen gering.

Blijvende resultaten spataderbehandeling

Resultaten worden geleidelijk aan zichtbaar. Het behandelen van spataderen neemt ook de lichamelijke klachten weg. U heeft na een spataderbehandeling niet langer last van vermoeide, pijnlijke benen en opgezette enkels. De behandelde en verwijderde spataderen komen niet terug. Afhankelijk van uw levensstijl kunnen na verloop van jaren wel nieuwe spataderen tot ontwikkeling komen. U kunt de kans op nieuwe spataderen verkleinen door:

  • Bij een staand en/of zittend beroep regelmatig van houding te wisselen. Het heen en weer bewegen van de voeten en het ronddraaien van uw enkels is een goede stimulans voor de kuitspierpomp.
  • Sport en beweeg regelmatig. U hoeft niet intensief te sporten, maar met plezier wandelen, fietsen en/of zwemmen zijn goed voor de doorbloeding van uw lichaam.
  • Zit u vaak lang aaneengesloten perioden? Probeer dan de benen iets hoger te leggen.
  • Vermijd gewichtstoename.

Vergoeding spataderbehandeling in Zaandam en omstreken

Een spataderbehandeling kan vanuit de basisverzekering vergoed worden, als de behandeling op basis van een medische indicatie wordt ondergaan. Spataderen zijn verdeeld in categorieën, C0 t/m C6. Van spataderen vanaf klasse C3 worden de behandelkosten vergoed. Overigens hangt de vergoeding af van het soort spataderbehandeling dat wordt toegepast en de kliniek waar de ingreep wordt uitgevoerd. Zorgverzekeraars hebben vaak contracten afgesloten met meerdere behandelcentra. Vergoeding van de kosten wordt gegeven indien de behandeling bij een gecontracteerde behandelaar plaatsvindt. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Wat vinden onze klanten

Uw ervaring is voor ons van groot belang. Lees hieronder de eerlijke en oprechte meningen van onze klanten die al eerder voor onze spataderbehandelingen hebben gekozen. Hun feedback helpt ons niet alleen om onze diensten continu te verbeteren, maar biedt ook waardevolle inzichten voor toekomstige patiënten. Bent u zelf al bij ons geweest? We nodigen u van harte uit om uw ervaring te delen en zo anderen te helpen bij hun keuze.

review-1
Ik ben zeer tevreden met mijn recente spataderbehandeling. Na jarenlang last te hebben gehad van pijnlijke en lelijke spataderen, besloot ik eindelijk actie te ondernemen. Mijn ervaring bij Dutch Vein Clinic was buitengewoon positief.
Albert Willemstreek
review-2
Na de spataderbehandeling merkte ik onmiddellijke verlichting van de pijn en zwaarte in mijn benen. Het herstel was ook relatief snel en ik kon mijn dagelijkse activiteiten binnen enkele dagen hervatten. Nu zijn mijn benen vrijwel vrij van spataderen en voelen ze zich veel lichter en gezonder aan.
Isa Timmerlaan
review-3
Ik kan deze behandeling ten zeerste aanbevelen aan iedereen die last heeft van spataderen. Het heeft mijn leven aanzienlijk verbeterd en ik ben dankbaar voor de professionele zorg die ik heb ontvangen. Dhr Randolph van Eps is een arts waar je op kan vertrouwen en in een specialist in zijn vak.
Marian Voorthuis

Waarom een spataderbehandeling bij Dutch Vein Clinic?

Compleet aanbod onder één kliniek in Hoofddorp

Meer dan 50.000 tevreden klanten

Beste kwaliteit in Nederland

Ruim 25 jaar ervaring

Vakkundige en ervaren artsen

Hoge klanttevredenheid

Vrijblijvend consult

Een gratis consult aanvragen

Heeft u last van spataderen en wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? Meld u nu aan voor een gratis consult. Tijdens dit consult bekijkt onze gespecialiseerde arts uw spataderen en bespreekt samen met u de meest effectieve behandelingsopties. U krijgt ook de gelegenheid om al uw vragen te stellen.