Skip to content

Ontsierende aders gelaat

Natuurlijke schoonheid is tijdloos, maar soms kunnen ongewenste aders op het gezicht onze zelfverzekerdheid beïnvloeden. Welkom bij onze pagina over ontzettende aders in het gezicht, waar we dieper ingaan op dit veelvoorkomende cosmetische probleem en waardevolle inzichten delen over de oorzaken, behandelingen en preventiemethoden. Ontdek hoe je kunt werken aan een stralende, egale teint en herstel het vertrouwen in je natuurlijke schoonheid.

Telangiectasia

Dit zijn aan de oppervlakte liggende kleine uitgezette aders. Ze zijn vaker te zien bij zonneschade van de huid en bij veroudering van de huid. Deze adertjes kunnen worden behandeld met de Nd-YAG laser waarbij een puls van laserlicht van een bepaalde golflengte wordt gericht op de ader. Door de selectieve opwarming van de ader treedt er schade aan de ader waarna het door het lichaam wordt
opgeruimd.

Venous lake

Dit is een met bloed gevulde holte, meestal op de onderlip. Het ontstaat door verwijding van een klein vaatje en kan gemakkelijk bloeden omdat het aan de oppervlak ligt. Venous lake is een goedaardige en onschuldige aandoening die goed kan worden behandeld met een de Nd-YAG vaatlaser.

Cherry angoima

Dit zijn kleine rode bultjes op de huid ook kersenwratjes genoemd. Het is een onschuldige huidafwijking en kan voorkomen in het gelaat maar ook op andere plaatsen van de huid. Deze bultjes reageren goed op laser behandeling en verdwijnen vaak na een puls met de Nd-YAG laser.

Reticulaire aders

Soms zijn er wat grotere zichtbare blauwe aders in het gelaat. Meestal zijn ze te zien rond de ogen.

Het zijn verwijde aders met vertakkingen aan de oppervlakte van de huid.

De Cutera Nd-YAG laser met een golflengte van 1064 nm geeft pulsen lichtenergie af waardoor het bloed in de ader stolt en de vaatwand beschadigd. Hierdoor wordt de verwijde ontsierende ader vernietigd en over tijd door het lichaam opgeruimd.

Maak een afspraak voor uw huidaandoening

Wilt u ook uw huid verbeteren? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.