Skip to content

Huidaandoening voor- en nazorg

Heeft u binnenkort een behandeling met injectables bij de Dutch Vein Clinic? Dan is het belangrijk te weten wat u wel of juist niet moet doen voor de behandeling en waar u rekening mee moet houden ná de behandeling.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling met injectables zoals fillers moet u met het volgende rekening houden:

  • De behandeling wordt eerst toegelicht door de arts waarna u een toestemmingsformulier moet ondertekenen. Daarna kan de behandeling plaatsvinden. Dit kan direct of op een later moment waarvoor een afspraak wordt gemaakt.
  • Gebruikt u medicijnen (ook die zonder recept verkrijgbaar zijn) of heeft u een medische voorgeschiedenis, dan moet u dit voorafgaand aan de behandeling melden aan uw arts.

Na de behandeling

Meteen na de behandeling zult u op het behandelde gebied punctieplekjes kunnen zien. Deze kunnen wat branderig aanvoelen en een lichte zwelling veroorzaken. Soms ontstaan er ook blauwe plekken. Dit verdwijnt allemaal in een paar dagen. Na een behandeling met filler zal de arts het gebied licht masseren. Uw huid kan hierdoor licht zwellen en rood worden.

Na de behandeling:

  • Direct erna kunt u de plek koelen zodat de vorming van blauwe plekken en zwellingen minder zal zijn. Het is aan te bevelen om tot een dag na de behandeling te blijven koelen.
  • Tot twaalf uur na de behandeling mag u de behandelde plek niet reinigen of make-up aanbrengen.
  • In de eerste dagen na de behandeling zal de plek gevoelig blijven en zelfs stijf aan kunnen voelen. Dit wordt vanzelf minder pijnlijk en weer soepel. Wij bevelen u aan om deze plek niet zelf te masseren, tenzij uw arts nadrukkelijk anders heeft geadviseerd.
  • Tot een week na de behandeling is het aan te bevelen om uw huid te beschermen tegen warmte zoals bij de sauna, de zon of de zonnebank. Ook raden wij in die periode gezichtsbehandelingen af.
  • Ga in de eerste week tijdens uw slaap niet liggen op de plek waar de fillers zijn aangebracht.

Een behandeling aan een huidaandoening?

Komt u naar de Dutch Clinic voor een behandeling van een huidaandoening? Ook dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden voor en na de behandeling. Deze zijn echter zo afhankelijk van de behandelmethode en uw huid, dat u hiervoor exacte en persoonlijke instructies van uw arts krijgt. Een indicatie van dat waar u rekening mee moet houden, staat bij de diverse behandelmethodes in huidverbetering beschreven.

Ook uw huid verbeteren?

Wilt u ook uw huid verbeteren? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.