Skip to content

Spataderbehandeling Purmerend

Overweegt u een spataderbehandeling in Purmerend en omgeving? Niet alle spataderen hebben behandeling nodig. De spataderen die behandeld worden, kunnen op verschillende manieren verwijderd worden. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de ader wordt een spataderbehandeling in Purmerend en omgeving voorgesteld. Dichtspuiten, verwijderen door middel van kleine incisies of een laserbehandeling. Moderne behandeltechnieken, maken een efficiënte behandeling mogelijk en hebben prima resultaten tot gevolg.

Grote en kleine spataderen

Heeft u kleine spataderen? Dan wordt voor een minder ingrijpende spataderbehandeling gekozen. Grote spataderen worden doorgaans eerst behandeld, daarna kunnen de kleine vertakkingen en haarvaatjes verwijderd worden. Kleine spataderen kunnen met behulp van compressietherapie ondersteunt worden. De steunkous bevorderd de terugstroming van het bloed uit het been en verminderd de klachten van bestaande spataderen. Een veelgebruikte spataderbehandeling in Purmerend en omgeving is de combinatie van scleroseren en compressietherapie. De behandeling die ook wel sclerocompressie therapie wordt genoemd, werkt op basis van een vloeistof die in de spatader wordt gespoten. De vloeistof zorgt ervoor dat de vaatwanden met elkaar verkleven. Door direct na de behandeling een steunkous te dragen wordt de spatader op natuurlijke wijze afgebroken. Heeft u grotere spataderen? Dan kan ook een convolutectomie worden toegepast. Via kleine incisies worden haaknaaldjes in de spatader gebracht, door aan de naaldjes te trekken wordt de ader verwijderd. Na afloop wordt het been met een stevig drukverband verbonden. Het gebruik van een steunkous wordt geadviseerd, nadat het verbrand is verwijderd.

Lasertherapie bij spataderen

De voorbije jaren is de mogelijkheid om een spatader door middel van een laserbehandeling te behandelen verbeterd. Via een incisie in de lies of knie wordt een laserdraad in de stamader gebracht. De warmte en energie die bij de laserbehandeling vrijkomen zorgen ervoor dat de spatader dichtschroeit. Na een laserbehandeling is het dragen van een steunkous noodzakelijk. De laserbehandeling is nauwelijks invasief en van zichtbare littekens is geen sprake. Mensen die een spatader laten behandelen door middel van de lasertechniek, kunnen hun dagelijkse werkzaamheden en activiteiten vlot hervatten.

Ook uw spataderen laten verwijderen?

Wilt u ook uw spataderen laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.

Complicaties spataderbehandeling in Purmerend en omgeving

Een spataderbehandeling is veilig en kent een uiterst kleine kans op risico’s en complicaties. Afhankelijk van de gekozen behandeltechniek kunnen zich soms aderontstekingen ontwikkelen. Daarnaast kunt u na een spataderbehandeling last hebben van nabloedingen, blauwe plekken, huidverkleuringen en onderhuidse knobbeltjes. De afwijkingen zijn vrijwel altijd tijdelijk en nemen in de weken en maanden die volgen langzaam af. Ernstige complicaties zoals trombose of een longembolie doen zich uiterst zeldzaam voor. Houdt u na een spataderbehandeling last van onverklaarbare klachten? Neem dan altijd contact op met de behandelend arts.

Resultaten en vooruitzichten

Met een spataderbehandeling worden spataderen verwijderd. De behandeling is afhankelijk van de omvang en oorzaak van de vaatproblemen welke u heeft. Hoe lang het duurt voordat een nieuwe spatader zich ontwikkelt, verschilt van persoon tot persoon. Zo kunt u jarenlang geen hinder ondervinden, terwijl iemand anders al vrij snel te maken heeft met nieuwe spataderen. U kunt zelf wat doen om de kans op nieuwe spataderen te verkleinen. Zo zijn bewegen en lopen goed voor de stimulatie van de kuitspierpomp. Veel wandelen kan worden afgewisseld met fietsen of zwemmen. Voorkom dat u langdurig rechtstaat of zit. Wissel regelmatig van houding en overweeg het preventief gebruik van steunkousen. Bewezen is dat mensen met staande beroepen veel profijt hebben van het dragen van een steunkous. De benen voelen minder moe aan en vochtophopingen krijgen nauwelijks kans.

Kosten spataderbehandeling

Heeft u een verwijzing van uw huisarts? Dan komt een spataderbehandeling in Purmerend en omgeving mogelijk voor een kostenvergoeding in aanmerking. Zorgverzekeraars hanteren bepaalde voorwaarden waar een aandoening en/of behandeling aan dient te voldoen. Is de reden om voor een spataderbehandeling te kiezen puur cosmetisch? Dan is een kostenvergoeding niet van toepassing, waardoor u de behandelkosten zelf betaald. Een goede prijskwaliteitsverhouding op het gebied van spataderbehandelingen wordt door Dutch Clinic in Hoofddorp als vanzelfsprekend gezien. De ervaren artsen passen wekelijks meerdere behandelingen toe. De kosten van een spataderbehandeling bij Dutch Clinic liggen tussen € 95 en € 450. Tijdens een spatader onderzoek beoordeelt een arts uw spatader en wordt een behandelvoorstel gedaan.

Wat vinden onze klanten

Uw ervaring is voor ons van groot belang. Lees hieronder de eerlijke en oprechte meningen van onze klanten die al eerder voor onze spataderbehandelingen hebben gekozen. Hun feedback helpt ons niet alleen om onze diensten continu te verbeteren, maar biedt ook waardevolle inzichten voor toekomstige patiënten. Bent u zelf al bij ons geweest? We nodigen u van harte uit om uw ervaring te delen en zo anderen te helpen bij hun keuze.

review-1
Ik ben zeer tevreden met mijn recente spataderbehandeling. Na jarenlang last te hebben gehad van pijnlijke en lelijke spataderen, besloot ik eindelijk actie te ondernemen. Mijn ervaring bij Dutch Vein Clinic was buitengewoon positief.
Albert Willemstreek
review-2
Na de spataderbehandeling merkte ik onmiddellijke verlichting van de pijn en zwaarte in mijn benen. Het herstel was ook relatief snel en ik kon mijn dagelijkse activiteiten binnen enkele dagen hervatten. Nu zijn mijn benen vrijwel vrij van spataderen en voelen ze zich veel lichter en gezonder aan.
Isa Timmerlaan
review-3
Ik kan deze behandeling ten zeerste aanbevelen aan iedereen die last heeft van spataderen. Het heeft mijn leven aanzienlijk verbeterd en ik ben dankbaar voor de professionele zorg die ik heb ontvangen. Dhr Randolph van Eps is een arts waar je op kan vertrouwen en in een specialist in zijn vak.
Marian Voorthuis

Waarom een spataderbehandeling bij Dutch Vein Clinic?

Compleet aanbod onder één kliniek in Hoofddorp

Meer dan 50.000 tevreden klanten

Beste kwaliteit in Nederland

Ruim 25 jaar ervaring

Vakkundige en ervaren artsen

Hoge klanttevredenheid

Vrijblijvend consult

Een gratis consult aanvragen

Heeft u last van spataderen en wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? Meld u nu aan voor een gratis consult. Tijdens dit consult bekijkt onze gespecialiseerde arts uw spataderen en bespreekt samen met u de meest effectieve behandelingsopties. U krijgt ook de gelegenheid om al uw vragen te stellen.