Skip to content

Spataderbehandeling Noordwijk

Overweegt u een spataderbehandeling in Noordwijk en omgeving? Spataderen zijn de uitgezette, kronkelige aderen die vrijwel altijd goed zichtbaar zijn en uw benen ontsieren. Het is een veel voorkomend vaatprobleem, dat ook wel bekend is als varices. Spataderproblemen doen zich hoofdzakelijk in de oppervlakkige vaten in uw benen voor. Een spataderbehandeling in Noordwijk en omgeving wordt afgestemd op het soort en type spatader die u heeft.

Zichtbare en onzichtbare spataderen

Gezonde aderen zijn onmisbaar voor een optimale doorbloeding van uw lichaam. Via het ingewikkelde adersysteem wordt bloed rondgepompt van uw hart en terug. Ook het bloed vanuit de benen wordt door uw beenaderen teruggestuurd richting het hart. Raken de aderen beschadigd, waardoor de vaatkleppen niet of onvoldoende sluiten dan krijgt het bloed onvoldoende of geen kans om terug naar boven te stromen. Het bloed blijft achter en vergroot de druk op de getroffen ader. Hoe groter de druk wordt, hoe meer de ader uitzet en zichtbaar wordt. De gezonde ader is een spatader geworden. In het begin is een spatader niet zichtbaar en levert in de regel ook nauwelijks klachten op. Naarmate de tijd voorbij gaat en een spatader onbehandeld blijft, kunnen klachten als vermoeide benen, opgezette enkels en bloedingen bij het stoten van de spatader ontstaan. Tijdig behandelen voorkomt dat gezonde aderen aangetast worden door de spatader.

Gevoelig voor spataderen

Iedereen heeft een zekere kans op het ontwikkelen of krijgen van spataderen. In enkele situaties is er sprake van een verhoogde kans op spataderen:

 • Meer vrouwen dan mannen krijgen spataderen. Bovendien neemt de kans toe naarmate u ouder wordt.
 • Het ontstaan van spataderen is deels erfelijk bepaald. In sommige families komen spataderen regelmatig voor.
 • Vrouwen die zwanger zijn.
 • Mensen met een staand beroep.
 • Mensen die eerder een trombose been gehad hebben.

Het nare van spataderen is, dat u niet automatisch klachten ontwikkeld. Zeker kleine, beginnende spataderen zijn onopvallend aanwezig en kunnen zich ontwikkelen tot grotere spataderen. Met het groeien van de spatader, neemt ook de kans op klachten toe. Mensen met spataderen merken de klachten in de loop van de dag op. Vaak nemen de klachten af, als u zich inspant door bijvoorbeeld wandelen of fietsen. De meest gehoorde klachten bij spataderen zijn:

 • Lelijk aanwezig op de benen.
 • Vermoeid gevoel in de benen.
 • ’s nachts de benen moeilijk stil kunnen houden, een onrustig gevoel.
 • Krampen en jeuk.
 • Zwelling van de enkels en/of onderbenen.

Ook uw spataderen laten verwijderen?

Wilt u ook uw spataderen laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.

Zichtbare gevolgen

Spataderen kunnen op den duur zichtbaar worden. De dikke, kronkelige, blauwgroene kabels die door de huid heen zichtbaar zijn, ontsieren uw benen. Maar ook andere huidafwijkingen kunnen een gevolg zijn van een onbehandelde spatader. Wat vaak onbekend is, is het feit dat spataderen voor een vochtophoping in de onderbenen en/of enkels kunnen zorgen. Ook kan de huid roestbruin verkleuren. Blijft een spatader onbehandeld dan kan, naast ontstekingen aan de huid, ook een open been ontstaan. Laat een spatader altijd nakijken en controleren, hiermee verkleint u de kans op nare complicaties.

Mogelijkheden spataderbehandeling in Noordwijk en omgeving

Vanuit medisch oogpunt hoeft een spatader niet altijd of direct behandeld te worden. Afhankelijk van eventuele lichamelijke klachten en de uitkomst van een spatader onderzoek kan een arts u verschillende mogelijkheden voorstellen. Uiteindelijk wordt op deze manier een behandelplan op maat samengesteld.

 • Convolutectomie. Deze behandeling wordt met een plaatselijke verdoving uitgevoerd. De arts maakt op verschillende plaatsen kleine incisies. Via de incisies wordt de spatader met haaknaaldjes verwijderd. De ingreep duurt 30 tot 60 minuten.
 • Laserbehandeling. Ook hiervoor wordt gebruik gemaakt van een plaatselijke verdoving. In de spatader wordt een laserdraad aangebracht. De warmte en energie van de laserbehandeling zorgen ervoor dat de spatader wordt dichtgeschroeid. Uw lichaam ruimt de spatader op natuurlijk op.
 • Sclerocompressie therapie. Een andere behandelmethode is de spatader in te spuiten. Hiervoor maakt de arts gebruik van een bepaalde vloeistof die ervoor zorgt dat de vaatwanden en van de spatader met elkaar verkleven. De behandeling duurt 15 tot 45 minuten. Na het inspuiten van de vloeistof draagt u gedurende een aantal weken een steunkous.

Wat vinden onze klanten

Uw ervaring is voor ons van groot belang. Lees hieronder de eerlijke en oprechte meningen van onze klanten die al eerder voor onze spataderbehandelingen hebben gekozen. Hun feedback helpt ons niet alleen om onze diensten continu te verbeteren, maar biedt ook waardevolle inzichten voor toekomstige patiënten. Bent u zelf al bij ons geweest? We nodigen u van harte uit om uw ervaring te delen en zo anderen te helpen bij hun keuze.

review-1
Ik ben zeer tevreden met mijn recente spataderbehandeling. Na jarenlang last te hebben gehad van pijnlijke en lelijke spataderen, besloot ik eindelijk actie te ondernemen. Mijn ervaring bij Dutch Vein Clinic was buitengewoon positief.
Albert Willemstreek
review-2
Na de spataderbehandeling merkte ik onmiddellijke verlichting van de pijn en zwaarte in mijn benen. Het herstel was ook relatief snel en ik kon mijn dagelijkse activiteiten binnen enkele dagen hervatten. Nu zijn mijn benen vrijwel vrij van spataderen en voelen ze zich veel lichter en gezonder aan.
Isa Timmerlaan
review-3
Ik kan deze behandeling ten zeerste aanbevelen aan iedereen die last heeft van spataderen. Het heeft mijn leven aanzienlijk verbeterd en ik ben dankbaar voor de professionele zorg die ik heb ontvangen. Dhr Randolph van Eps is een arts waar je op kan vertrouwen en in een specialist in zijn vak.
Marian Voorthuis

Waarom een spataderbehandeling bij Dutch Vein Clinic?

Compleet aanbod onder één kliniek in Hoofddorp

Meer dan 50.000 tevreden klanten

Beste kwaliteit in Nederland

Ruim 25 jaar ervaring

Vakkundige en ervaren artsen

Hoge klanttevredenheid

Vrijblijvend consult

Een gratis consult aanvragen

Heeft u last van spataderen en wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? Meld u nu aan voor een gratis consult. Tijdens dit consult bekijkt onze gespecialiseerde arts uw spataderen en bespreekt samen met u de meest effectieve behandelingsopties. U krijgt ook de gelegenheid om al uw vragen te stellen.