Skip to content

Spataderbehandeling Katwijk

Overweegt u een spataderbehandeling in Katwijk en omstreken? Spataderen die uw benen ontsieren en spataderen die lichamelijke klachten veroorzaken. Het is begrijpelijk dat u daarvoor een oplossing zoekt. Pijnvrij bewegen, ’s avonds geen zware of vermoeide benen. Een spataderbehandeling in Katwijk en omgeving is een logische stap. De resultaten die bereikt worden, zijn goed. Toch ervaart u na een aantal dagen of weken andere klachten dan voorheen. Klachten na een spataderbehandeling zijn vaak tijdelijk en goed te behandelen.

Klachten na een spataderbehandeling in Katwijk en omstreken

De manier waarop een spataderbehandeling wordt uitgevoerd, hangt af van de grootte en omvang van de spatader. Verschillende behandeltechnieken betekent ook dat er uiteenlopende klachten kunnen ontstaan na de behandeling. Afhankelijk van de toegepaste techniek kunt u hierbij denken aan:

  • Pijn na een spataderbehandeling. Napijn is een veel voorkomende bijwerking. Na een laserbehandeling houdt de pijn gemiddeld 14 dagen aan. De gradatie van pijn verschilt per persoon. De pijn is met pijnstillers onder controle te houden. Naast pijn kunt u ook een aantal dagen last hebben van stijfheid.
  • Regelmatig gebeurt dat mensen na een spataderbehandeling een geïrriteerd of brandend gevoel ervaren aan het bovenbeen. Opvallend is dat het gevoel zich pas een aantal dagen na de ingreep ontwikkeld. Het gevoel verdwijnt vanzelf binnen 7 tot 10 dagen.
  • Blauwe plekken en zwellingen in het bovenbeen. Dit is gebruikelijk en u ziet de plekken en zwellingen vanzelf afnemen.
  • Na een laserbehandeling kan het gebeuren dat u te maken krijgt met een trombosebeen. Heeft u een grote, pijnlijke zwelling rondom de kuit? Ziet het been er glazig uit? Neem dan direct contact op met de behandelend arts. Trombose kan en mag niet onbehandeld blijven.
  • Huidverkleuring in de buurt van de spatader die is behandeld. Dit wordt voornamelijk gezien bij mensen met een donkere huidskleur. Na verloop van tijd verdwijnt de verkleuring vanzelf.
  • Aderontsteking. Uw huid is rood en voelt pijnlijk, warm en hard aan. In overleg met de arts is behandeling goed mogelijk.

Neem bij aanhoudende klachten na een spataderbehandeling in Katwijk en omgeving altijd contact op met de kliniek. Bespreek het gebruik van eventuele pijnstillers met de arts.

Advies na spataderbehandeling

De behandelde en verwijderde spataderen komen na een behandeling niet terug. Dat betekent niet dat u nooit meer last heeft van spataderen. Neem de adviezen van de arts aan en ga daarmee het ontstaan van nieuwe spataderen tegen.

  • Na een spataderbehandeling is bewegen belangrijk. Ga niet stilzitten, maar probeer voldoende te bewegen. Intensief sporten is niet nodig en het is beter om dit de eerste zes weken te vermijden. Kies ervoor om regelmatig te wandelen. Zwemmen is vlak na de behandeling ook geschikt om de doorbloeding te stimuleren.
  • Gebruik steunkousen. Ondanks de eventuele bezwaren die u heeft tegen het gebruik van een steunkous, zijn ze wel effectief. Neem het lastig aan en uit gaan, en het uiterlijk van de steunkous voor lief. U zult merken dat uw benen minder vermoeid en opgezet zijn. Tegenwoordig zijn steunkousen ook steeds vaker leverbaar in diverse kleuren.
  • Bij staande en/of zittende beroepen is het belangrijk om uw kuitspierpomp te stimuleren. Beweeg uw voeten regelmatig op en neer, en draai uw enkels rond. Eventueel kunt u overwegen om tijdens langdurig zitten uw benen wat hoger te leggen.
  • Vermijd gewichtstoename.

Ook uw spataderen laten verwijderen?

Wilt u ook uw spataderen laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.

Resultaat na een spataderbehandeling

Moderne behandeltechnieken maken het mogelijk om te werken met plaatselijke verdovingen. Een spataderbehandeling vindt plaats op poliklinische basis en u mag dezelfde dag de kliniek verlaten. Uw benen zijn verbonden of u draagt steunkousen. Het gevoel kan anders zijn. Rij daarom niet zelfstandig naar huis. Regel van tevoren vervoer, zodat u veilig wordt thuisgebracht. Na een spataderbehandeling is bedrust niet noodzakelijk. Sterker nog, voor een vlot herstel wordt bewegen geadviseerd. Wandel of fiets dagelijks, vermijd zware inspanningen de eerste weken. Eventuele lichamelijke klachten veroorzaakt door de spataderen, zijn na de ingreep verdwenen. Het duurt nog een aantal weken voordat het eindresultaat beoordeeld wordt.

Techniek spataderbehandeling

Woont u in de omgeving van Katwijk en zoekt u naar een spataderbehandeling? Dutch Clinic is gevestigd in Hoofddorp en biedt verschillende spataderbehandelingen aan. Onze ervaren artsen passen de verschillende technieken wekelijks met uitstekend resultaat toe. Zowel kleine spataderen als de grote, complexe spataderen kunnen met succes behandeld worden. Tijdens een consult worden uw spataderen nauwkeurig onderzocht en geeft de arts advies over een geschikte behandelmethode. De spataderbehandeling wordt toegelicht en u ziet voorbeelden van resultaten.

Wat vinden onze klanten

Uw ervaring is voor ons van groot belang. Lees hieronder de eerlijke en oprechte meningen van onze klanten die al eerder voor onze spataderbehandelingen hebben gekozen. Hun feedback helpt ons niet alleen om onze diensten continu te verbeteren, maar biedt ook waardevolle inzichten voor toekomstige patiënten. Bent u zelf al bij ons geweest? We nodigen u van harte uit om uw ervaring te delen en zo anderen te helpen bij hun keuze.

review-1
Ik ben zeer tevreden met mijn recente spataderbehandeling. Na jarenlang last te hebben gehad van pijnlijke en lelijke spataderen, besloot ik eindelijk actie te ondernemen. Mijn ervaring bij Dutch Vein Clinic was buitengewoon positief.
Albert Willemstreek
review-2
Na de spataderbehandeling merkte ik onmiddellijke verlichting van de pijn en zwaarte in mijn benen. Het herstel was ook relatief snel en ik kon mijn dagelijkse activiteiten binnen enkele dagen hervatten. Nu zijn mijn benen vrijwel vrij van spataderen en voelen ze zich veel lichter en gezonder aan.
Isa Timmerlaan
review-3
Ik kan deze behandeling ten zeerste aanbevelen aan iedereen die last heeft van spataderen. Het heeft mijn leven aanzienlijk verbeterd en ik ben dankbaar voor de professionele zorg die ik heb ontvangen. Dhr Randolph van Eps is een arts waar je op kan vertrouwen en in een specialist in zijn vak.
Marian Voorthuis

Waarom een spataderbehandeling bij Dutch Vein Clinic?

Compleet aanbod onder één kliniek in Hoofddorp

Meer dan 50.000 tevreden klanten

Beste kwaliteit in Nederland

Ruim 25 jaar ervaring

Vakkundige en ervaren artsen

Hoge klanttevredenheid

Vrijblijvend consult

Een gratis consult aanvragen

Heeft u last van spataderen en wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? Meld u nu aan voor een gratis consult. Tijdens dit consult bekijkt onze gespecialiseerde arts uw spataderen en bespreekt samen met u de meest effectieve behandelingsopties. U krijgt ook de gelegenheid om al uw vragen te stellen.