Skip to content

Spataderbehandeling Hoofddorp

Overweegt u een spataderbehandeling in Hoofddorp? Spataderen, de zichtbare kronkelende bloedvaten, kunnen uw benen behoorlijk ontsieren. Het tijdig laten behandelen van spataderen verhelpt klachten waaronder vermoeide en pijnlijke benen. Ook voorkomt u met een tijdige spataderbehandeling in Hoofddorp dat uw gezonde aderen aangetast worden.

Ontstaan van spataderen

Hoe spataderen precies ontstaan is niet altijd duidelijk. Feit is wel dat spataderen zich het meest voordoen bij vrouwen. Mannen hebben opvallend minder met de aandoening te maken. Meer dan de helft van alle vrouwen tussen de 20 en 75 jaar krijgt te maken met spataderen. Factoren die meespelen bij het ontstaan en ontwikkelen van spataderen zijn:

  • Erfelijkheid. In sommige families komt een erfelijke aanleg voor spataderen voor.
  • Leeftijd.
  • Beroepen en werkzaamheden waarbij lang en veel wordt gestaan.
  • Trombose.
  • Overgewicht.
  • Het doormaken van een zwangerschap.

Om de kans op het ontstaan van spataderen te beperken worden vrouwen én mannen met een staand beroep geadviseerd om regelmatig van houding te wisselen en de kuitspieren aan te spannen. Het dragen van steunkousen kan bovendien helpen bij het voorkomen van spataderen. Mede daarom wordt zwangere vrouwen ook geadviseerd om het gebruik van steunkousen te overwegen. Niet alleen verkleint u daarmee de kans op spataderen, de kousen geven ook extra ondersteuning.

Spataderen ontstaan uiteindelijk omdat de kleppen die van nature in de bloedvaten aanwezig zijn, niet of onvoldoende werken. Een defecte klep voorkomt dat het bloed terug naar het hart stroomt. Het gevolg hiervan is dat het aanwezige bloed zich onbedoeld ophoopt in uw benen. De getroffen ader zwelt op en wordt zichtbaar. Zichtbare spataderen veroorzaken schaamtegevoelens en zorgen ervoor dat u ook op warme zomerdagen de voorkeur geeft aan kleding die de benen bedekt. Spataderen kunnen ook lichamelijke klachten geven zoals vermoeide, pijnlijke benen en opgezwollen enkels.

Veilige spataderbehandeling in Hoofddorp

De behandelmethodes en technieken om spataderen te verwijderen, zijn de voorbije decennia verbeterd en verfijnd. Om te bepalen welke behandelmethode voor u geschikt is, worden de bloedvaten in uw benen gemeten. Gekeken wordt hoe de terugstroom van het bloed loopt en in welke mate de aangedane ader niet meer werkt. Dit gebeurt met een zogenaamd duplexonderzoek. Met behulp van echografie worden de aderen in uw benen bekeken. De specialist ziet direct in welke mate het bloed de verkeerde richting op stroomt en welke kleppen defect zijn. Aan de hand van het duplexonderzoek stelt de arts een passende spataderbehandeling voor. Moderne behandeltechnieken maken een uitgebreide spataderoperatie meestal overbodig. De ingreep vindt poliklinisch plaats en de meeste normale activiteiten en werkzaamheden kunnen vrij kort na de spataderbehandeling in Hoofddorp worden hervat.

Ook uw spataderen laten verwijderen?

Wilt u ook uw spataderen laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.

Moderne behandelmethode

Al naar gelang de onderzoeksresultaten zijn, kan een van de volgende behandelmethodes voorgesteld en toegepast worden:

  • Sclerocompressie therapie. Tijdens een sclerocompressie therapie behandeling wordt op bepaalde plaatsen in de ader vloeistof ingespoten. De vloeistof zorgt ervoor dat de aderwanden beschadigen en dichtstollen. Het lichaam zal de ader op natuurlijke wijze opruimen.
  • Convolutectomie. Bij spataderen die te groot zijn om met sclerocompressie therapie te verwijderen, kan de voorkeur uitgaan naar convolutectomie. Tijdens de ingreep wordt de spatader via kleine incisies verwijderd. U voelt hier niets van, uw been wordt plaatselijk verdoofd.
  • Laserbehandeling. Deze behandeltechniek is ook geschikt voor grote(re) spataders. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en zorgt ervoor dat de spatader eerst wordt afgesloten in uw bovenbeen of in uw kuit. Met behulp van een echo wordt vervolgens de spatader in de knie of kuit aangeprikt waarna een laserkatheter wordt aangebracht om de ader dicht te schroeien.

Kort na een spataderbehandeling in Hoofddorp kunt u de kliniek verlaten. U krijgt van de behandelend specialist advies mee over de herstelperiode. Het is belangrijk om de eerste weken steunkousen te dragen, ook regelmatig lopen wordt geadviseerd. De meeste mensen herstellen zonder complicaties of bijwerkingen van de ingreep.

Persoonlijk consult spataderbehandeling in Hoofddorp

Tijdige behandeling van een spatader is belangrijk om erger te voorkomen. Zeker spataderen die klachten veroorzaken dienen zo snel mogelijk beoordeelt en behandeld te worden. Heeft u last van spataderen en regelmatig vermoeide of zware, pijnlijke benen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij Dutch Clinic. Ook als u zich stoort aan de zichtbare spataderen kunt u bij onze specialisten terecht. Met een passende spataderbehandeling worden uw benen weer gezond. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en welke spataderbehandeling bij u toegepast kan worden? Maak dan een afspraak voor een consult bij een van onze artsen.

Wat vinden onze klanten

Uw ervaring is voor ons van groot belang. Lees hieronder de eerlijke en oprechte meningen van onze klanten die al eerder voor onze spataderbehandelingen hebben gekozen. Hun feedback helpt ons niet alleen om onze diensten continu te verbeteren, maar biedt ook waardevolle inzichten voor toekomstige patiënten. Bent u zelf al bij ons geweest? We nodigen u van harte uit om uw ervaring te delen en zo anderen te helpen bij hun keuze.

review-1
Ik ben zeer tevreden met mijn recente spataderbehandeling. Na jarenlang last te hebben gehad van pijnlijke en lelijke spataderen, besloot ik eindelijk actie te ondernemen. Mijn ervaring bij Dutch Vein Clinic was buitengewoon positief.
Albert Willemstreek
review-2
Na de spataderbehandeling merkte ik onmiddellijke verlichting van de pijn en zwaarte in mijn benen. Het herstel was ook relatief snel en ik kon mijn dagelijkse activiteiten binnen enkele dagen hervatten. Nu zijn mijn benen vrijwel vrij van spataderen en voelen ze zich veel lichter en gezonder aan.
Isa Timmerlaan
review-3
Ik kan deze behandeling ten zeerste aanbevelen aan iedereen die last heeft van spataderen. Het heeft mijn leven aanzienlijk verbeterd en ik ben dankbaar voor de professionele zorg die ik heb ontvangen. Dhr Randolph van Eps is een arts waar je op kan vertrouwen en in een specialist in zijn vak.
Marian Voorthuis

Waarom een spataderbehandeling bij Dutch Vein Clinic?

Compleet aanbod onder één kliniek in Hoofddorp

Meer dan 50.000 tevreden klanten

Beste kwaliteit in Nederland

Ruim 25 jaar ervaring

Vakkundige en ervaren artsen

Hoge klanttevredenheid

Vrijblijvend consult

Een gratis consult aanvragen

Heeft u last van spataderen en wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? Meld u nu aan voor een gratis consult. Tijdens dit consult bekijkt onze gespecialiseerde arts uw spataderen en bespreekt samen met u de meest effectieve behandelingsopties. U krijgt ook de gelegenheid om al uw vragen te stellen.