Skip to content

Spataderbehandeling Haarlem

Overweegt u een spataderbehandeling in Haarlem? Spataderen doen uw benen geen goed. De ontsierende gesprongen aderen zijn vaak goed zichtbaar, waardoor u er voor kiest om ook op warme dragen lange kleding te dragen. Spataderen kunnen daarnaast lichamelijke klachten veroorzaken. Vermoeide of pijnlijke benen en vochtophopingen in de enkels zijn vaak een gevolg van spataderen. Om deze klachten te voorkomen en te behandelen is een tijdige spataderbehandeling in Haarlem noodzakelijk.

Spatader soorten en klachten

Spataderen zijn veelvoorkomend en doen zich voor bij mannen én vrouwen. Zeker op jonge leeftijd geeft een spatader relatief weinig klachten, maar wordt er eerder een storend of irritant gevoel ervaren. Blijft een spatader onbehandeld, dan is het vrijwel zeker dat deze op latere leeftijd klachten veroorzaakt. Artsen onderscheiden op basis van de vorm en afmeting van spataderen verschillende soorten. Een spataderbehandeling in Haarlem en omgeving wordt medebepaald door het soort spatader.

  • Kleine spataderen. De meeste spataderen zijn van het kleine type die in de regel geen klachten veroorzaken. Door de manier waarop de spataderen voor komen, worden ze ook wel bloedspinnen of takkebosvenen genoemd.
  • Middelgrote spataderen. In tegenstelling tot de kleine spataderen, zijn deze spataderen vaak al meerdere centimeters lang en enkele millimeters dik. Middelgrote spataderen kunnen klachten als vochtophopingen in uw benen en enkels veroorzaken.
  • Grote spataderen. De grote ontsierende spataderen die als een dik touw op uw been liggen behoren tot het soort grote spataderen, waarbij altijd klachten voorkomen. Veel gehoorde klachten zijn naast vermoeide benen, pijn, rusteloze benen en het bloeden uit de spatader nadat u uw been heeft gestoten. Een spataderbehandeling voorkomt dat gezonde aderen aangetast worden en zorgt ervoor dat uw klachten afnemen.

Zeker grote spataderen hebben aandacht en, vaak, behandeling nodig. De kans dat u te maken krijgt met ernstige klachten én complicaties is groot. Tijdig ingrijpen kan trombose, aderontstekingen en een open been voorkomen.

Voortraject spataderbehandeling in Haarlem en omgeving

De specialisten van Dutch Clinic in Hoofddorp voeren tijdens het eerste consult altijd een duplexonderzoek, om de spatader te bekijken, uit. Door middel van echografisch onderzoek worden lekkende kleppen opgespoord en kan de terugstroomsnelheid van de aangetaste vaten worden gemeten. Direct na afloop van het duplexonderzoek bespreekt de specialist de resultaten en uitkomsten met u. De arts vraagt naar uw klachten en de verwachting die u heeft van een spataderbehandeling in Haarlem en omgeving. Afhankelijk van de onderzoeksresultaten wordt een behandelmethode voorgesteld en nader toegelicht. Het behandelplan wordt, daar waar mogelijk, afgestemd op de wensen die u heeft.

Ook uw spataderen laten verwijderen?

Wilt u ook uw spataderen laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.

Moderne behandeltechnieken

Voor veel mensen is de belangrijkste reden voor het overwegen van een spataderbehandeling het wegnemen van lichamelijke klachten en het voorkomen van verdere complicaties. Spataderen kunnen op meerdere manieren behandeld worden, waarbij de grootte van de spatader vaak bepalend is voor de gekozen techniek. Waar tot enkele jaren geleden het zogenaamde ‘strippen’ de meest toegepaste, maar niet de meest prettige, techniek was zijn er tegenwoordig om minder ingrijpende behandelmethodes beschikbaar. De voorbije decennia zijn minder invasieve technieken ontwikkeld, waarbij behandelend specialisten werken met katheters en andere hulpmiddelen, die direct in het bloedvat worden ingebracht, om vaatafwijkingen te behandelen. Voordeel van deze moderne behandeltechnieken is dat een spataderbehandeling meestal met plaatselijke verdovingen en op poliklinische basis wordt toegepast. Er worden geen grote incisies gemaakt, waardoor er later ook nauwelijks zichtbare littekens u aan de ingreep herinneren.

Spataderen voorkomen

Verschillende factoren hebben invloed op het ontstaan van spataderen. U kunt de kans op het ontstaan van spataderen verkleinen door regelmatig te bewegen en te lopen. Het aanspannen van de kuitspieren is van belang voor de doorbloeding van de aderen. Naast wandelen is ook fietsen een geschikte vorm van bewegen. Heeft u aanleg voor spataderen? Dan kunt u het preventief dragen van steunkousen overwegen op het moment dat u veel zit of werkt, bijvoorbeeld tijdens uw werkzaamheden. De kousen geven druk en ondersteuning, waardoor de benen minder snel vermoeid aanvoelen. Het helemaal voorkomen van spataderen is niet mogelijk. Door zelf aandacht te besteden aan afwisselend bewegen en niet te lang te staan en/of te zitten en uw benen regelmatig te laten onderzoeken krijgen spataderen minder kans.

Wat vinden onze klanten

Uw ervaring is voor ons van groot belang. Lees hieronder de eerlijke en oprechte meningen van onze klanten die al eerder voor onze spataderbehandelingen hebben gekozen. Hun feedback helpt ons niet alleen om onze diensten continu te verbeteren, maar biedt ook waardevolle inzichten voor toekomstige patiënten. Bent u zelf al bij ons geweest? We nodigen u van harte uit om uw ervaring te delen en zo anderen te helpen bij hun keuze.

review-1
Ik ben zeer tevreden met mijn recente spataderbehandeling. Na jarenlang last te hebben gehad van pijnlijke en lelijke spataderen, besloot ik eindelijk actie te ondernemen. Mijn ervaring bij Dutch Vein Clinic was buitengewoon positief.
Albert Willemstreek
review-2
Na de spataderbehandeling merkte ik onmiddellijke verlichting van de pijn en zwaarte in mijn benen. Het herstel was ook relatief snel en ik kon mijn dagelijkse activiteiten binnen enkele dagen hervatten. Nu zijn mijn benen vrijwel vrij van spataderen en voelen ze zich veel lichter en gezonder aan.
Isa Timmerlaan
review-3
Ik kan deze behandeling ten zeerste aanbevelen aan iedereen die last heeft van spataderen. Het heeft mijn leven aanzienlijk verbeterd en ik ben dankbaar voor de professionele zorg die ik heb ontvangen. Dhr Randolph van Eps is een arts waar je op kan vertrouwen en in een specialist in zijn vak.
Marian Voorthuis

Waarom een spataderbehandeling bij Dutch Vein Clinic?

Compleet aanbod onder één kliniek in Hoofddorp

Meer dan 50.000 tevreden klanten

Beste kwaliteit in Nederland

Ruim 25 jaar ervaring

Vakkundige en ervaren artsen

Hoge klanttevredenheid

Vrijblijvend consult

Een gratis consult aanvragen

Heeft u last van spataderen en wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? Meld u nu aan voor een gratis consult. Tijdens dit consult bekijkt onze gespecialiseerde arts uw spataderen en bespreekt samen met u de meest effectieve behandelingsopties. U krijgt ook de gelegenheid om al uw vragen te stellen.