Skip to content

Spataderbehandeling Alphen aan den Rijn

Overweegt u een spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving? Spataderen in de benen zijn een gevolg van slecht of niet functionerende kleppen. Het bloed kan niet meer terugstromen richting het hart en de druk in de getroffen ader bouwt zich op. De ader zet uit en wordt zichtbaar door de huid heen. Een spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn wordt afgestemd op de omvang en locatie van de ader.

Spataderproblemen en lichamelijke klachten

De meeste problemen en klachten van spataderen doen zich voor bij aderen die dicht onder huid liggen. Deze aderen zijn gevoeliger voor uitzetten en worden zichtbaar als de kenmerkende blauwe, kronkelende aderen. Dit wordt vaak als lelijk ervaren. Cosmetische bezwaren kunnen reden zijn om een spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving te overwegen. Maar vergeet de lichamelijke klachten en medische kant daarbij niet. Klachten als vermoeide, zware en pijnlijke benen, jeuk en opgezette enkels komen vaak voor. Op den duur kunnen spataderen ook huiduitslag en/of huidverkleuring veroorzaken. Een van de meest gebruikte behandelingen is de convolutectomie, een chirurgische ingreep waarbij de spataderen via kleine incisies worden verwijderd.

Convolutectomie spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving

De techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine haaknaaldjes, wordt met een plaatselijke verdoving uitgevoerd. Als voorbereiding op de spataderbehandeling, heeft u in de weken en dagen voor ingreep een aangepast medicatieschema. Behandel het been of de benen op de dag van de ingreep niet met bodylotion en kies voor het dragen van ruime en comfortabele kleding. Regel vervoer om, na de ingreep, terug naar huis gebracht te worden. De arts tekent eerst de spataderen af op uw been, voordat de ingreep zelf aanvangt. Op diverse plaatsen worden kleine incisies van 2 tot 5 mm gemaakt. De arts maakt gebruik van zogenaamde haaknaalden om de spataderen te verwijderen. Uw huid is verdoofd, waardoor het gevoel van pijn tijdens de ingreep te verwaarlozen is. Na het afronden van de convolutectomie worden de incisies met een hechtpleister dichtgemaakt. Het behandelde gedeelte van uw been wordt met een drukverband verbonden, dit om zwellingen en blauwe huidverkleuringen zoveel mogelijk tegen te gaan. Afhankelijk van de omvang van de spatader duurt de ingreep zo’n 20 tot 45 minuten. De convolutectomie kent geen downtime, u kunt uw normale werkzaamheden de volgende dag hervatten. Wees voorzichtig, het behandelde been kan beurs en gespannen aanvoelen. Zolang uw been is verbonden, vermijd u dat het nat wordt. Na het verwijderen van het verband, draagt u nog een aantal weken een steunkous.

Ook uw spataderen laten verwijderen?

Wilt u ook uw spataderen laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.

Risico’s en complicaties convolutectomie

Een spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving is een veilige ingreep, die dagelijks wordt toegepast. Het is echter wel een chirurgische ingreep waar risico’s en complicaties aan zijn verbonden. Mogelijke risico’s en complicaties zijn:

  • Bloeduitstortingen op de behandelplaatsen.
  • Op de plaatsen waar de incisies zijn gemaakt kunnen littekentjes en harde knobbeltjes zichtbaar en voelbaar. Dit neemt vanzelf af.
  • Oppervlakkige wondjes van de gebruikte hechtpleisters veroorzaken soms pijn en zien er niet mooi uit. Na verloop van tijd genezen de wondjes en zijn ze niet langer zichtbaar en/of hinderlijk.
  • Het behandelde gebied kan enige tijd een ander gevoel hebben. Uw normale gevoel herstelt zich vanzelf.

Uw benen hebben tijd nodig om van de spataderbehandeling te herstellen. Daarom is het beter om de eerste weken niet intensief of op hoog niveau te sporten. Lopen daarentegen is wel goed, en dit doet u al zo snel mogelijk na de spataderbehandeling. Kleine stukjes fietsen is mogelijk. Afgeraden wordt het om lang stil te staan. Probeer zoveel mogelijk van houding te wisselen en beweeg uw voeten zodat de kuitspierpomp gestimuleerd wordt. Wanneer u last houdt van klachten en/of als er in de dagen na de spataderbehandeling sprake is van koorts en algehele malaise neem dan contact op met de arts.

Aanvullende informatie spataderbehandeling

Meer informatie over een geschikte spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving, krijgt u van de artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. In de moderne kliniek worden dagelijks spataderbehandelingen toegepast. De artsen zijn hebben jarenlange ervaring met het toepassen van de verschillende technieken. Tijdens een spatader consult worden uw benen onderzocht en de spataderen in beeld gebracht. Gevraagd wordt om lichamelijke klachten toe te lichten en te vertellen wat uw verwachting is van de ingreep. Op basis van de antwoorden en onderzoeksresultaten wordt een behandelvoorstel gedaan.

Wat vinden onze klanten

Uw ervaring is voor ons van groot belang. Lees hieronder de eerlijke en oprechte meningen van onze klanten die al eerder voor onze spataderbehandelingen hebben gekozen. Hun feedback helpt ons niet alleen om onze diensten continu te verbeteren, maar biedt ook waardevolle inzichten voor toekomstige patiënten. Bent u zelf al bij ons geweest? We nodigen u van harte uit om uw ervaring te delen en zo anderen te helpen bij hun keuze.

review-1
Ik ben zeer tevreden met mijn recente spataderbehandeling. Na jarenlang last te hebben gehad van pijnlijke en lelijke spataderen, besloot ik eindelijk actie te ondernemen. Mijn ervaring bij Dutch Vein Clinic was buitengewoon positief.
Albert Willemstreek
review-2
Na de spataderbehandeling merkte ik onmiddellijke verlichting van de pijn en zwaarte in mijn benen. Het herstel was ook relatief snel en ik kon mijn dagelijkse activiteiten binnen enkele dagen hervatten. Nu zijn mijn benen vrijwel vrij van spataderen en voelen ze zich veel lichter en gezonder aan.
Isa Timmerlaan
review-3
Ik kan deze behandeling ten zeerste aanbevelen aan iedereen die last heeft van spataderen. Het heeft mijn leven aanzienlijk verbeterd en ik ben dankbaar voor de professionele zorg die ik heb ontvangen. Dhr Randolph van Eps is een arts waar je op kan vertrouwen en in een specialist in zijn vak.
Marian Voorthuis

Waarom een spataderbehandeling bij Dutch Vein Clinic?

Compleet aanbod onder één kliniek in Hoofddorp

Meer dan 50.000 tevreden klanten

Beste kwaliteit in Nederland

Ruim 25 jaar ervaring

Vakkundige en ervaren artsen

Hoge klanttevredenheid

Vrijblijvend consult

Een gratis consult aanvragen

Heeft u last van spataderen en wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? Meld u nu aan voor een gratis consult. Tijdens dit consult bekijkt onze gespecialiseerde arts uw spataderen en bespreekt samen met u de meest effectieve behandelingsopties. U krijgt ook de gelegenheid om al uw vragen te stellen.