Skip to content

Spataderbehandeling Aalsmeer

Overweegt u een spataderbehandeling in Aalsmeer en omstreken? U heeft zere benen, vermoeide benen of kramp als gevolg van spataderen. Of stoort u zich aan de zichtbare blauw-paarse aderen op uw benen? Dan kan een spataderbehandeling een oplossing bieden. Zeker als spataderen ongemakken of pijn veroorzaken wordt een spataderbehandeling in Aalsmeer en omstreken aanbevolen. Tijdige behandeling kan ernstige complicaties voorkome

Verloop spataderbehandeling in Aalsmeer en omstreken

Varices, spataderen, veroorzaken een zwaar vermoeid gevoel en/of jeuk in uw benen. De aandoening zelf is goed herkenbaar aan de zichtbare aderen die door uw huid schijnen. Spataderen hebben verschillende verschijningsvormen van kleine spinnenwebben tot grote knobbels die opvallend aanwezig zijn. Spataderen hoeven niet persé klachten te veroorzaken. Heeft u geen last van (pijn)klachten en stoort u zich niet aan de gesprongen aderen? Dan kunt u een spataderbehandeling eventueel uitstellen. Is er sprake van klachten dan wordt snelle behandeling geadviseerd. Kies voor een spataderbehandeling door ervaren artsen in een professionele kliniek. Welke behandeling in uw situatie het beste is, hangt van een aantal factoren af. De mogelijkheden worden besproken en bekeken tijdens een consult bij de arts, deze stelt gelijktijdig de meest geschikte spataderbehandeling voor. De meest toegepaste spataderbehandelingen zijn:

  • Sclerocompressie therapie. Geschikt voor het behandelen van kleine en middelgrote spataderen.
  • Convolutectomie. Geschikt voor spataderen die te groot zijn om met sclerocompressie therapie effectief behandeld te worden.
  • Laserbehandeling. Geschikt voor de grotere, gecompliceerde spataderen.

Spataderen onderzoeken

Met spataderen gaat u in eerste instantie naar uw huisarts. In combinatie met de genoemde klachten kan een huisarts adviseren om de spataderen nader te laten onderzoeken. Het verdere onderzoek begint meestal met een Doppler-duplexonderzoek. Dit is een pijnloze onderzoeksmethode, waarbij een arts onder meer gebruikt maakt van echobeelden. De spataderen worden uitgebreid bekeken en beoordeelt. Tijdens het onderzoek staat u op een verhoging. De arts brengt gel aan op de huid en onderzoekt vervolgens met een transducer uw benen. Het onderzoek geeft informatie over de spatader en hoe deze het beste behandeld kan worden. De bloedstroom en de terugloop hiervan worden goed in beeld gebracht. De spataderhandeling in Aalsmeer en omgeving wordt deels bepaald door de klachten en de omvang van de aangetaste ader. Stamaderen staan in nauwe verbinding met zijtakken en verbindingsaderen. Werkt de stamader niet of onvoldoende dan worden ook de verbonden aderen aangetast. Is het juist een zijtak die is gesprongen? Dan is het niet altijd noodzakelijk om ook de stamader te behandelen.

Ook uw spataderen laten verwijderen?

Wilt u ook uw spataderen laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Wij zien u graag hier in onze kliniek in Hoofddorp.

Complicaties en risico’s

Spataderbehandelingen worden dagelijks toegepast. Het is een veilige behandeling, maar wel een medische behandeling waar risico’s en complicaties aan zijn verbonden. Na een spataderbehandeling kunnen zich nabloedingen, gevoelloosheid rond de incisie, infecties en trombose voor doen. Om de kans op bijwerkingen te verkleinen is het van belang om de steunkousen dragen volgens advies van de arts. Neem bij aanhoudende (pijn)klachten na de ingreep altijd contact op met de kliniek.

Resultaten spataderbehandeling

Na het verwijderen van de spataderen, zijn ook de klachten als vermoeide en pijnlijke benen verdwenen, en is het belangrijk om nieuwe spataderen geen kans te geven. De kans dat de spataderen terugkomen neemt toe naar mate de jaren voorbijgaan. U kunt deze kans verkleinen door een aantal aangepaste leefregels in stand te houden:

  • Voorkom overgewicht en probeer eventueel overtollige kilo’s kwijt te raken.
  • Voorkom dat u langdurig stilzit of stilstaat. In geval van beroepsmatig zitten of staan is het belangrijk om regelmatig van houding te veranderen. Dit kunt u doen door regelmatig uw enkels op en neer te bewegen en/of rond te draaien, zodat de kuitspierpomp gestimuleerd wordt.
  • Regelmatig bewegen en sporten. Kies ervoor om te wandelen, zwemmen of fietsen.
  • Overweeg het preventief gebruik van steunkousen. Zeker bij staande beroepen of gedurende een zwangerschap bieden elastische kousen extra ondersteuning.
  • Vermijd het dragen van kleding die knelt en/of te strak zit.

Ondanks alle voorzorgen en adviezen kan een nieuwe spatader zich ontwikkelen. U kunt er dan voor kiezen deze te laten behandelen.

Wat vinden onze klanten

Uw ervaring is voor ons van groot belang. Lees hieronder de eerlijke en oprechte meningen van onze klanten die al eerder voor onze spataderbehandelingen hebben gekozen. Hun feedback helpt ons niet alleen om onze diensten continu te verbeteren, maar biedt ook waardevolle inzichten voor toekomstige patiënten. Bent u zelf al bij ons geweest? We nodigen u van harte uit om uw ervaring te delen en zo anderen te helpen bij hun keuze.

review-1
Ik ben zeer tevreden met mijn recente spataderbehandeling. Na jarenlang last te hebben gehad van pijnlijke en lelijke spataderen, besloot ik eindelijk actie te ondernemen. Mijn ervaring bij Dutch Vein Clinic was buitengewoon positief.
Albert Willemstreek
review-2
Na de spataderbehandeling merkte ik onmiddellijke verlichting van de pijn en zwaarte in mijn benen. Het herstel was ook relatief snel en ik kon mijn dagelijkse activiteiten binnen enkele dagen hervatten. Nu zijn mijn benen vrijwel vrij van spataderen en voelen ze zich veel lichter en gezonder aan.
Isa Timmerlaan
review-3
Ik kan deze behandeling ten zeerste aanbevelen aan iedereen die last heeft van spataderen. Het heeft mijn leven aanzienlijk verbeterd en ik ben dankbaar voor de professionele zorg die ik heb ontvangen. Dhr Randolph van Eps is een arts waar je op kan vertrouwen en in een specialist in zijn vak.
Marian Voorthuis

Waarom een spataderbehandeling bij Dutch Vein Clinic?

Compleet aanbod onder één kliniek in Hoofddorp

Meer dan 50.000 tevreden klanten

Beste kwaliteit in Nederland

Ruim 25 jaar ervaring

Vakkundige en ervaren artsen

Hoge klanttevredenheid

Vrijblijvend consult

Een gratis consult aanvragen

Heeft u last van spataderen en wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? Meld u nu aan voor een gratis consult. Tijdens dit consult bekijkt onze gespecialiseerde arts uw spataderen en bespreekt samen met u de meest effectieve behandelingsopties. U krijgt ook de gelegenheid om al uw vragen te stellen.